събота, 25 юни 2011 г.

Ризото с кафяв ориз

Продукти:

ориз - 250 г кафяв
гъби - 250 г
вино - 150 мл бяло
лук - 1 глава
бульон - гъбен
кашкавал - 80 г
пармезан - 2 с.л. настърган
сол
черен пипер
бял пипер

Приготвяне:

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон. Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте. Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар