понеделник, 27 юни 2011 г.

Ананасова торта


Необходими продукти:
175г.- краве масло
115г.- захар
2 бр.- яйца
115г.- брашно
1ч.л.- бакпулвер
2ч.л.- настъргана лимонова кора
225г.- джинджифилови бисквити, начупени
500г.- сладка сметана
2с.л.- черешова ракия
225г.- пресен ананас
115г.- кокосови стърготини

АНАНАСОВИ РЕЗЕНЧЕТА ЗА ДЕКОРАЦИЯ

Начин на приготвяне:
1.       Загрява се фурната на 200C. Намазват се с масло фома за руло и тортена форма с диаметър 20см. В купа се разбиват на пяна 50г масло със захар, яйцата, брашното, бакпулвера и лимоновата кора. Сместа се изсипва във формата и се пече 10-12 минути до златиснокафяво.
2.       Останалото масло се разбива добре в малка тенджерка и се разбърква добре с джинджифиловите бисквити. Сместа се изсипва равномерно на дъното на тортената форма.
3.       Изпеченият блат се обръща на лист хартия и се поръсва със захар.
4.       За пълнежа и отгоре се разбива половината сметана, добавя се ананаса нарязан на ситно. Сместа се намазва равномерно на изпечения блат. Блата се реже на 4 дълги ивици.
5.       Ивиците се навиват на руло и се нареждат така, че кръглата форма да се изпълни изцяло. Оставя се за 15 минути на студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар