понеделник, 27 юни 2011 г.

Лесно и вкусно ястие с ориз.

Продукти:

1 1/2 ч.ч ориз
1 глава лук
9-10 бр черни маслини без костилки
5-6 малки или 2-3 големи кисели краставички
около 1 малък буркан стерилизирани гъби
около 200 гр кашкавал
олио,подправки (Маги,Вегета,Пикантина),черен пипер

Приготвяне:

Сварете ориза до готовност  в леко подсолена вода. След като е готов го охлаждаме леко със студена вода и го изцеждаме добре от водата. В дълбок съд запържване лука до златисто,прибавяме и нарязаните гъбки. След това прибавяме нарязаните маслинки и краставички,подправките,черния пипер и ориза и леко разбъркваме като внимаваме да не нараним зрънцата ориз. намзаваме с олио една тавичка и изсипваме сместта. Разпределяме я равномерно,поръсваме обилно с настъргания кашкавал и запичаме до разстопяване на кашкавала. Сервираме леко охладено.

1 коментар: