1 кг брашно (може и малко повече да поеме)
1 кубче мая
300 мл прясно мляко-хладко
2-3 с.л олио
1 с.л захар
1 с.л сол
2 яйца (1 за тестото и 1 за намазване)
1/2 пак масло
250-300 гр сирене
Приготвяне:
Маята и захарта се разтварят в малко вода (около 100-150 мл) + 2-3 с.л брашно. Шупналата мая се добавя към брашното,добавят се хладкото прясно мляко,разбитото яйце,солта,олиото и се замесва средно меко тесто. Оставя се на топло за половин час да втаса, разточва се на кора с дебелина 1-1.5 см. Кората се намазва с разтопено масло и със смес от разбитите яйца с натрошеното сирене, навива се на руло и се реже на парчета с дължина 3-4 см. Парчетата се редят в тава покрита с хартия за печене обърнати нагоре на разстояние едно от друго. Оставя се да втаса наново около половин час и се маже с второто яйце. Пече се в загрята фурна на около 180* за около 40-50 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар