неделя, 26 юни 2011 г.

Спагети с доматен сос и гъби

Продукти за 2 порции:

250- 300 гр спагети
800 гр домати
1 глава лук
4-5 листа пресен босилек
1 стрък мащерка
щипка сух босилек
2 скилидки чесън
2-3 с.л зехтин или олио
сол на вкус
1 малък буркан консервирани гъби
настърган кашкавал

Приготвяне:

Обелете доматите,нарежете и оставете в сито за около час за да изтече излишната вода.Ако доматите са от консерва,отцедете ги добре.Загрейте зехтина (олиото),добавете пресованите скилидки чесън,разбъркайте и оставете за 1-2 минути,като внимавате да не изгори.Прибавете едро нарязаният лук,запържете и след това добавете гъбите (отново запържете за малко),доматите и останалите подправки.Гответе на слаб огън до изпаряване на течността,добавете сол.Сложете спагетите в подсолена вода,когато тя заври прибавете 1 ч.л масло,намалете огъня.Не ги преварявайте,отцедете от водата и сложете в соса за 1-2 минути.Сервирайте спагетите с настърган кашкавал и кетчуп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар